​HICK har sedan ursinnes tider haft mångtaliga framgångar på och bredvid idrottsplanen. Den mest ansenliga, och av många inte helt oväntade, framgången var i år (2003) i PUS volleybollturnering, då HICK tog och bröt ner nästan alla motståndares motståndskraft och tog ett välförtjänt brons.

 

Normalt deltar HICK i bl.a. PUS-volleys turnering, där HICK framgångsrikt matchat hårt mot Retun Vipeltäjät, PK, Teekkarispeksi och IAESTE i kulturserien. Noteras kan att Humpsvakar har aldrig tagit någon sämre placering än andraplats i en match.

 

Efter många framgångsrika år har dock kultur inom idrott dött, och år 2003 deltar HICK i kategorin blandat. Omställningen har tagit hårt på orkestern, som har haft tydliga svårigheter att anpassa sig till de nya reglerna. HICK har dock avgått som moralisk segrare i samtliga matcher. Som avslutning på årets framgångar tog HICK brons i sin kategori!

 

 

Tyvärr varar inte goda saker länge och allting går i kras förr eller senare. Eftersom volleybollsturneringen började kosta mycket pengar, en sak Humpsvakar är i grov brist på, har volleybollandet hållits främst mellan de teknologiska blåsorkestrarna på fri tid, men där Humpsvakar segrat med enastående silver flera år.

 

Under herrens år 2023 inleddes det fritänkande och revolutionella P.H.U.K.K. (Projektet Humpsvakar Uppnår Kesä Kuntoon) där under årets gång presenterades per månad olika fysiska bragder som var orkestermedlem uppmanades utföra. Detta ledde till att orkestern stretchat, punnerrat, fört sömndagbok, och så mycket mera. Under årets volleybollsturnering serverades alla de som deltagit i P.H.U.K.K. på goda och hälsosammt smått och gott, med nötter, vindruvor och "Skinny bitch" lagat på Coca-Cola Zero och Koskenkorva. 

 

Som motto har HICK: "En sund mäng alkohol håller ungdomen borta från idrottens bottenlösa träsk."